Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Grace Bay Beach - nejhezčí pláže světa

Karibik je doslova posetý většími či menšími ostrůvky, které oplývají nádhernou panenskou přírodou. Jedním z kouzelných míst je i souostroví Turks a Caicos, jehož součástí je ostrov Providenciales, který se může pochlubit jednou z nejkrásnějších pláží světa. Pláž se jmenuje Grace Bay Beach a je označována perlou Karibiku.

Souostroví Turks a Caicos se vynořuje z vod Karibského moře, severně od ostrova Hispaniola, na němž se rozkládá Dominikánská republika a Haiti. Ostrov Providenciales, kterému místní říkají zkráceně Provo, leží v západní části souostroví a sousedí s ostrůvky West Caicos a North Caicos. Soustředí se na něm většina turistického ruchu, přitom první hotel s kasinem zde vyrostl až v roce 1984. Do té doby na něj zahraniční návštěvník zavítal jen náhodou. V dnešní době se na Provo nachází množství luxusních hotelových resortů a nechybí ani kvalitní 18 jamková golfová hřiště.

Grace Bay Beach, Providenciales, Turks a Caicos

Plážová romantika i potápěčský ráj

Severozápadní pobřeží ostrova je v délce asi 8 kilometrů lemováno nádhernou písečnou pláží Grace Bay Beach. Tvoří ji jemný bílý písek, omývá klidné, mělké a nádherně čisté moře, jehož barva se mění od světle zelené až po tmavě modrou. Grace Bay Beach se každoročně umisťuje na předních příčkách mezi nejkrásnějšími plážemi planety, v roce 2013 se umístila na třetím a v roce 2011 dokonce na prvním místě.

Grace Bay Beach, Providenciales, Turks a Caicos

Tato lokalita přitahuje turisty z celého světa nejen kvůli pláži Grace Bay Beach, ale atraktivitu místa umocňuje ještě množství korálových útesů nacházejících se podél celého zálivu Grace Bay. Z toho důvodu se sem ve velkém sjíždějí nejen milovníci odpočinku, opalování a plážových sportů, ale také nadšení potápěči a fanoušci šnorchlování. Skvělé podmínky zde najdou jak profesionální potápěči, tak i amatéři, kteří se s podmořským životem teprve seznamují. V blízkosti pláže se totiž nachází několik potápěčských center, kde si můžete objednat kurz potápění vedený zkušeným instruktorem. Oblast Grace Bay na ostrově Providenciales se tak pyšní jak jednou z nejkrásnějších pláží na světě, tak i tím, že patří mezi deset nejlepších potápěčských lokalit světa. Návštěva se tak rozhodně vyplatí.

Grace Bay Beach, Providenciales, Turks a Caicos

Dovolená pro všechny

Nejen pláž Grace Bay Beach, ale celé souostroví Turks a Caicos, které tvoří skupinka asi 30 ostrovů, nabízí ideální podmínky pro trávení pohodové exotické dovolené. Ostrovy jsou skvělou lokalitou zejména pro zamilované páry, které se sem vydávají trávit líbánky. Zdejší pláže jsou krásné a navíc téměř liduprázdné, takže si na nich můžete užívat soukromí. Stejně tak jsou však ostrovy oblíbené i u rodin s dětmi, na Providenciales se například nachází největší akvapark v celém Karibiku. Výhodou lokality je také to, že je zde na většině míst velmi pozvolný vstup do moře.

Grace Bay Beach, Providenciales, Turks a Caicos

Kam Britové odjíždějí za sluníčkem

Souostroví Turks a Caicos rozkládající se na ploše asi 430 čtverečních kilometrů se dělí na dvě skupiny – na západě leží ostrovy Caicos, které představují asi 90% rozlohy, a žije na nich přibližně 80% obyvatelstva, zatímco na východě se nachází pouze dva malé obydlené ostrovy Turks. Tyto dvě ostrovní skupiny jsou od sebe odděleny 35 kilometrů širokým průlivem. Turks a Caicos jsou zámořským územím Velké Británie, proto mezi nejpočetnější návštěvníky patří právě Britové a pak také Američané. Na rozdíl od jejich domoviny zde najdou po většinu roku příjemně teplé a slunečné počasí. Průměrná roční teplota je 29 stupňů Celsia, nejteplejšími měsíci jsou červen, červenec a srpen, v zimě je o něco chladněji, teploty se pohybují okolo 25 stupňů. Vzhledem k tomu, že Turks a Caicos leží v pásmu hurikánů, může zde v jejich sezóně trochu více sprchnout. Hlavním městem, nebo spíše městečkem Turks a Caicos je Cockburn Town ležící na ostrově Grand Turk. Pyšní se krásnou koloniální architekturou, pastelově natřenými domy a starobylým pouličním osvětlením, člověk tak má pocit, jako by se vrátil zpátky v čase.

Grace Bay Beach, Providenciales, Turks a Caicos

- jap -

Další články:
Rabbit beach – ráj na ostrově Lampedusa
Nejhezčí pláže světa - Grand Anse Beach, vítězka soutěže „Miss pláž“

Článek byl zobrazen 8 967 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.